نام: شهید علی محمد مجیدی
تولد: 1325
شهادت: 7 تیر 1360 در انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به دست منافقین کوردل
سمت: مشاور عمرانی وزارت کشور
سوابق مبارزاتي: رويارويي با رژيم پهلوي، حضور گسترده در راهپيماييهاي ضد رژيم، تلاش براي تنوير افكار عمومي در قبال جنايات محمدرضا پهلوي
كارهاي تشكيلاتي: عضويت در حزب جمهوري اسلامي
مسئوليتها: نماينده حزب جمهوري اسلامي در رسيدگي به اجراي طرحهاي عمراني در مناطق مختلف مرزي، معاون عمراني استاندار تهران، همكاري با نيروهاي مسلح در سركشي مناطق مرزي غرب كشور، مشاور عمراني وزير كشور
تولد تا جواني
شهيد عليمحمد مجيدي، يازدهم دي ماه سال 1325 ه.ش در خانوادهاي با ايمان در شهركرمانشاه ديده به جهان گشود.
پنج ساله بود كه پدرش تسليم رضاي دوست شد و گرد يتيمي بر رخسار او نشست. از آن زمان مادر مؤمنه و برادران فداكارش كه همانند پدر، در حق او محبت ميكردند سرپرستي او را به عهده گرفتند.
تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در شهرهاي كرمانشاه و خرمآباد سپري كرد و دو سال آخر متوسطه را در دبيرستان هدف شماره يك گذراند. او در سال 1344 ه.ش موفق به اخذ مدرك ديپلم متوسطه شد و با ورود به دانشكده فني دانشگاه تهران در خرداد سال 1349 ه.ش موفق به اخذ دانشنامه كارشناسي در رشته مهندسي راه و ساختمان گرديد.
عليمحمد كه غم مرگ پدر او را در برابر مشكلات مقاومتر ساخته بود همواره براي رشد و تعالي شخصيت و بينش خود مجاهدت ميكرد. او فردي ساده زيست و بيتجملات بود و از هيچ كس جز خداي خود واهمه نداشت.
شهيد مجيدي و مبارزه عليه طاغوت
عليمحمد از دوران دانشگاه با انديشههاي مبارزاتي آشنا شد. او همواره به آگاهيبخشي به نسل جوان مشغول بود و از اين كه ميديد دربار شاهنشاهي، عزت و آبروي ملت مسلمان را به تاراج ميبرد، سخت اندوهگين بود. وي به واسطه ارتباطي كه با دانشجويان مبارز و اسلامي داشت، در صف مبارزه با طاغوت ايستاد و همزمان با افزايش دامنهي انقلاب اسلامي در سراسر ايران، مبارزات علني خود عليه بيدادگران پهلوي را آغاز نمود.
او در تهيه و انتشار اعلاميههاي حضرت امام راحل و مراجع و علماء نقش فعالي داشت و دوشادوش ملت ايران در صف تظاهرات با شعارهاي" مرگ بر شاه"، " درود بر خميني" سينه خود را آماج گلولههاي دژخيمان پهلوي ميكرد.
همه آرزوي او پيروزي نهضت انقلاب اسلامي به رهبري حضرت امام خميني(ه) و پياده شدن احكام الهي در جامعه بود و در اين راه شبانهروز مجاهدت ميكرد و از پاي نايستاد.
شهيد مجيدي پس از پيروزي انقلاب اسلامي
با تحقق وعده الهي مبني بر ياري مستضعفان و خواري مستكبران در 22 بهمن سال 1357 ه.ش، شهيد مجيدي كه داراي روحي سرشار از ايمان و عشق به الله بود، فعاليت خود را براي كمك به محرومان با عضويت در واحد مهندسي حزب جمهوري اسلامي آغاز كرد.
او از طرف حزب مأموريت يافت براي كمك به اجراي هر چه بهتر و سريعتر طرحهاي عمراني دولت در مناطق گنبد و بندرتركمن و روستاهاي مرزي آنها بويژه رفع كمبود آب آشاميدني، به آن نواحي سفر كند.
وي از تاريخ 16/7/58 تا 29/12/59 به عنوان معاون عمراني استانداري استان تهران مشغول انجام وظيفه شد و در تاريخ 27/6/59 با توجه به علاقهاي كه براي او براي اعزام به مرزهاي غرب كشور داشت، مأمور بازديد و همكاري با برادران ارتشي و سپاه پاسداران گرديد. اين مأموريت زمان كوتاهي داشت و او هميشه از اين بابت ابراز تأسف ميكرد.
پس از مراجعه به تهران در تاريخ 13/2/1360 به سمت مشاور عمراني وزارت كشور در كابينه شهيد رجايي منصوب شد و تا لحظه شهادت مشغول اجراي وظايف و مأموريتهاي محوله شد.
او عاشق و دلباخته حضرت امام خميني(ره) و شهادت بود. او شهادت را پلي براي رسيدن به كمال بشريت ميدانست و سرانجام در شامگاه هفتم تير سال 1360 به همراه 72 يار مظلوم و صديق امام خميني(ره)، در قتلگاه سرچشمه به شهداي كربلاي حسيني پيوست.
رفتند و به دشت تيرهي شب تخم گل آفتاب كِشتند
رفتند به سوي چشمه نور تا دور زمانه هست،هستند
رفتند زلال عشق نوشند از چشمه تابناك الهام
خانم مهشيد مجيدي همسر شهيد درباره خصوصيات اخلاقي او چنين ميگويد: « هرگز به مقام و ثروت دنيوي اهميت نميداد. تا جايي كه توان و قدرت داشت در راه[شرع] مقدس، تلاش نمود. همواره به ما توصيه ميكرد در زندگي از تجمل و اشرافيگري پرهيز كنيم . او به مطالعه علاقه داشت و با اشتياق وافر دربارهي فلسفه دين اسلام و ساير ايدئولوژيها تحقيق ميكردو در وصيت نامهاش سفارش نموده است كه پسرش را انساني با ايمان،خوب و يار و غمخوار مردم محروم تربيت نمايم . ...»
خويشتنداري ويژگي بارز شهيد
شهيد عليمحمد مجيدي در كارهاي شخصي و اجتماعي خويشتندار بود و از روشهاي منفي و شتابزدگي پرهيز مينمود. كمتر عصباني ميشد و هنگام عصبانيت تصميمگيري نميكرد. او هرگز از مقام انصاف دور نميشد و با تكبر و غرور با ديگران برخورد نمينمود. همه سختيها را براي استحكام پايههاي انقلاب به جان ميخريد و از خودرأيي دوري ميجست.
ويژگيهاي اخلاقي و شخصيتي شهيد
- خانواده دوست
- مهربان
- مبارز
- بلندي همت
- حمايت از مظلومان
از سجاياي اخلاقي شهيد عليمحمد مجيدي به شمار ميرود.
از داغ هاشمي دل ما در محن افتاد
سرو مجيدي از صدمات زَمَن افتاد
قبلی