آلبوم تصاویر

خلاصه زندگی نامه

نام : شهید حبیب الله مهمانچی

تولد:1329

شهادت: 7 تیر 1360 به دست منافقین کوردل

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت بازرگانی از آمریکا

سمت: معاون پارلمانی وزارت کار و امور اجتماعی

زندگی نامه

زندگی نامه شهید حبیب الله مهمانچی (معاون پارلمانی و هماهنگی وزارت کار)

شهید مهمانچی در سال 1329 در خانواده ای مذهبی متولد شد. تحصیلات خود را تا مقطع لیسانس علوم بازرگانی در تهران گذرانده و برای ادامه تحصیل عازم آمریکا شد. فوق لیسانس را در رشته مدیریت بازرگانی اخذ نمود و پس از دو سال به ایران بازگشت. ایشان مایه های فکری و مطالعاتی خویش را علاوه بر خانواده، موسی وار در دامن فرعون و سرزمین کفر کسب کرد و به خاطر خودداری از همکاری با رژیم به شغل آزاد روی آورد، پس از پیروزی انقلاب در نهادهای انقلابی فعالیت داشت. او مجنون وار به امام عشق می ورزید و دعا می کرد خدای ناکرده غیبت امام و عدم حضور امام را نبیند و در نیایش های خود و قنوت نماز آرزوی شهادت می کرد.

و چه خوب به آنچه می خواست خداوند پاسخ داد.

سوابق مبارزاتي: آشنا نمودن جوانان با انديشه‌هاي انقلاب اسلامي و آرمان‌هاي امام راحل، فعاليت در انجمن اسلامي دانشجويان اُكلاهاما، شركت در راهپيمايي‌ها و تظاهرات ضد رژيم ، همكاري با دانشجويان پيرو خط امام در جمع‌آوري اسناد لانه جاسوسي

كارهاي تشكيلاتي‌: همكاري در تأسيس انجمن اسلامي دانشجويان ايراني مقيم اُكلاهاما ،‌همكاري با حزب جمهوري اسلامي

مسئوليت‌ها : مأمور رسيدگي به وضع سفارت‌خانه‌هاي جمهوري اسلامي ايران در خاور دور، همكاري با بنياد مستضعفان و سرپرستي 40 شركت تحت پوشش آن، معاون پارلماني و هماهنگي وزارت كار و امور اجتماعي

سوابق مبارزاتی

حبيب‌الله مهمانچي از همان دوران جواني به سبب آشنايي كه با معارف اسلامي داشت،‌ روح مبارزه را در درون خود پرورش داد. پس از ورود به دانشگاه مبارزات مستقيم خود عليه رژيم پهلوي را با شركت در جلسات و اعتراضات دانشجويي و ديني آغاز نمود و پس از عزيمت به آمريكا به همراه شهيدان رواقي و شاهوي انجمن اسلامي دانشجويان اُكلاهاما را پايه‌گذاري كرد. بعد از آن با برپايي جلسات سخنراني و سمينارهاي مختلف، سعي كرد جوانان ايراني مسلمان را كه در آمريكا مشغول تحصيل بودند براي جلوگيري از افتادن به دام‌هاي شيطاني، با معارف اسلامي آشنا و آنان را براي مبارزه عليه رژيم طاغوت آماده كند.

پس از بازگشت به وطن ، عازم خدمت سربازي شد و به سبب روحيه مبارزاتي كه داشت ، تحت نظر مأموران ساواك قرار گرفت.

زماني كه خدمت سربازي او به پايان رسيد، با وجود اينكه مي‌توانست با تحصيلاتي كه داشت در يكي از ادارات دولتي مشغول خدمت شود، به كار آزاد روي آورد تا هيچ‌گونه فعاليتي را براي كمك به دولت رژيم پهلوي نداشته باشد.

دكتر حسين كاظم‌پور اردبيلي، از جانبازان فاجعه تروريستي هفتم تير در خاطره‌اي از شهيد چنين نقل مي‌كند: « ... در اواخر سال 1355 به ايران آمديم. [ شهيد مهمانچي] اين استدلال را داشت كه رژيم كافر و طاغوتي است و ما نبايد تخصص‌مان را در اختيارش قرار دهيم و او را كمك كنيم، هر چند كه در زمان تحصيل سختي‌هاي زيادي را متحمل شده بود و هر چند كه فوق‌ليسانس مديريت بازرگاني داشت اما در دولت كار نكرد و در بازار مدتي مشغول شد و بعد از آن در شركت خصوصي كار كرد... »

با اوج‌گيري مبارزات مردم ستمديده عليه طاغوت در سال 1357 ه . ش ، همه كارهاي خود را رها كرد و براي حضور در كنار برادران و خواهران انقلابي خود، به صف مبارزه و رويارويي مستقيم با رژيم پهلوي پيوست. او با حضور در راهپيمايي‌ها و پخش اعلاميه‌هاي حضرت امام خميني (ره) نقش مؤثري در پيشبرد اهداف مبارزات اسلامي داشت.

شهيد مهمانچي هم چنين به دليل تسلطي كه به زبان انگليسي داشت،‌ درگروه مترجمين خبرنگاران خارجي كه توسط كميته استقبال از امام تأسيس شده بود عضو شد تا اخباري كه از سوي رژيم سانسور مي‌شد، بدون كم وكاستي براي اطلاع جهانيان، به خبرنگاران خارجي ارائه كند. او هم چنين با هدايت خبرنگاران خارجي به منطقه حلبي‌نشين‌ها و زاغه‌نشين‌ها، پرده از چهره واقعي رژيم پهلوي كه همواره شعار دروازه‌هاي تمدن بزرگ را سر مي‌داد، برداشت.

پس از انقلاب

با پيروزي انقلاب اسلامي، حبيب‌الله همچنان به تنوير افكار عمومي و بين‌الملل در خصوص ابعاد جنايات رژيم پهلوي ادامه داد و پس از مدتي از آنجا كه نياز جامعه را به رشد فرهنگي احساس كرده بود، به همراه برخي دوستانش با تهيه كتاب‌، جزوه و برپايي جلسات سخنراني، سعي در هدايت جوانان به ارزش‌هاي اسلامي و انقلابي نمود.

در ابتداي انقلاب به پيشنهاد دولت موقت مأمور رسيدگي به وضع سفارت‌خانه‌هاي ايران در كشور‌هاي خاور دورشد و با دقت و تلاش و احساس مسئوليت زيادي كه داشت، مأموريت خود را به پايان رساند و به كشور بازگشت. در تيرماه سال 1358 در بخش تجاري - صنعتي بنياد مستضعفان مشغول خدمت شد و همه تلاش خود را براي احقاق حقوق مستضعفان به كار بست. او در اين مدت هم چنين، مسئوليت اداره چندين شركت را كه صاحبان آن با به جا گذاشتن بدهي‌هاي فراوان به خارج از كشور گريخته بودند بر عهده گرفت و توانست با مديريت و توانمندي همه اين شركت‌ها را ، راه‌اندازي نموده و براي خدمت به محرومان وارد فعاليت در عرصه اقتصادي و بازرگاني نمايد.

زماني كه ضدانقلاب با دلايل واهي سعي مي‌كرد كارگران و كارمندان را عليه نظام تهييج كند او با متانت و روحيه انقلابي؛ هوشياري را به كارگران مي‌داد و با قاطعيت در برابر مزدوران استكبار ايستادگي مي‌كرد. وي چند ماه در بنياد مستضعفان بدون دريافت حقوق به كار مشغول بود و اعتقاد داشت اين انقلاب دستاورد خون شهداست و اكنون كه توفيق شهادت نصيبش نشده است بايد اين‌گونه دِين خود را به انقلاب ادا كند. پس از آن با اصرار مسئولان وقت بنياد فقط به اندازه يك زندگي ساده ، حقوق دريافت مي‌كرد و بقيه آن را به خزانه دولت واريز مي‌نمود.

در آبان سال 1358 در پي تسخير لانه جاسوسي از سوي دانشجويان مسلمان پيرو خط امام ، ضمن فعاليت در بنياد ، پس از كار روزانه ، به سفارت آمريكا مي‌رفت و اسناد به جا مانده از جاسوسان را براي خدمت به انقلاب ترجمه مي‌كرد.

در طول اين مدت پيشنهادهاي مختلفي براي تصدي مسئوليت‌هاي گوناگون به او شد اما هيچ يك را نپذيرفت و بعد از تشكيل دولت شهيد رجايي، به عنوان معاون پارلماني و هماهنگي وزارت‌ كار و امور اجتماعي به خدمت به قشر زحمتكش و محروم جامعه مشغول شد. او همچنين با آغاز فعاليت حزب جمهوري اسلامي به عضويت آن درآمد.

سرانجام درشامگاه هفتم تير سال 1360، در انفجار دفتر مركزي حزب جمهوري اسلامي ، به دست منافقين كوردل به شهادت رسيد و به آرزوي ديرينه‌اش نائل آمد.

در قسمتي از وصيت‌نامه شهيد مهمانچي آمده است: « ... از همه خويشان و بستگان و هر كسي كه به نحوي از فوت اينجانب مطلع مي‌شوند، خواهشمند است كه در جهت تحكيم حكومت جمهوري اسلامي ، خود را فراموش و اسلام را در نظر داشته باشند و امام امت، خميني عزيز و يارانش را تنها نگذارند و حمايت نمايند انشاءالله تعالي... . جهت تشييع جنازه حتي‌المقدور به شكل بسيار ساده‌اي انجام گيرد و تا حد ممكن از به زحمت انداختن مردم خودداري شود».

حجت‌الاسلام والمسلمين مهدي كروبي درباره خصوصيات اخلاقي و شخصيتي شهيد چنين نقل كرده است : « ... در سال 1356ه. ش با برادر شهيدمان مرحوم مهمانچي معاون وزير كار آشنا شدم و در همان برخوردهاي اوليه روحيات و طرز تفكر ايشان براي من خيلي جالب بود از اينكه ايشان را يك فرد تحصيل كرده و متدين و كاملاً مقلد امام و معتقد به مسايل اسلامي و متقي و موضع‌گير قاطع در برابر خطوط انحرافي يا اسلامي‌هاي التقاطي يا گروه‌هاي ضد اسلام ، يافتم ... .»

تلاش و كوشش ويژگي‌ بارز شهيد

شهيد مهمانچي از جمله افرادي بود كه هرگز حالت سكون به خود نگرفت و لحظه‌اي براي تعالي ارزش‌هاي اسلامي وخدمت به مردم و دين غفلت نكرد. او اهل نوآوري بود و مسئوليتي را كه به عهده مي‌گرفت به عنوان و سمت آن توجه نمي‌كرد. زماني كه دربنياد مستضعفان مشغول به خدمت بود سرپرستي 40 شركت را بر عهده داشت.

تا آخرين لحظه حيات پر بركتش براي انقلاب و اسلام كوشش كرد و همواره درونش براي خدمت به كشورش مي‌جوشيد . شهيد خود در اين رابطه مي‌گويد:« زماني كه [ دوران تحصيل در آمريكا] بسيار خسته از كار و تحصيل و مشقت‌هاي آن‌، يك لحظه فرصت پيدا مي‌كردم تا در كنار كتابخانه بنشينم ، در اين فكر بودم كه هرچه زودتر درسم را تمام كنم و به ايران بازگردم و در حد توان براي مردم و كشور خودم خدمت كنم».

ويژگي‌هاي اخلاقي و شخصيتي شهيد

- پايبند به اصول عقايد اسلامي

- معتقد به ولايت فقيه

- دوستدار امام خميني(ره)

- علاقه‌مند به روحانيت

- صميمي و يكرنگ

- مربي

- احترام به مقام والاي زن

- عاشق شهادت

فیلم ماندگار

 

 

 

 

لطفاً خاطرات و دلنوشته های خود را برای درج در این صفحه در کادر زیر بنویسید

دلنوشته های قبلی:
بهشت زهرا
در حال بارگیری نقشه...

هدیه به عزیزان

جهت حمایت از مؤسسه خیریه مورد نظر روی تصویر آن کلیک فرمایید

4221594_856.png 1394-11-04_17-14-58.png 3f6379555150e57af450163be10a17d1.png 19_orig.png 1468930738_.png

جستجو در صفحات درگذشتگان