آلبوم تصاویر

خلاصه زندگی نامه

نام: سید نورالله

نام خانوادگی: طباطبائی نژاد

نام پدر: حاج میرزا علی آقا

زادگاه: روستای ظفرقند (از توابع اردستان)

زادروز: 1 فروردین 1319

تحصیلات: حوزوی

شهادت: 7 تیر 1360

محل شهادت: دفتر حزب جمهوری

آرامگاه: قم، قبرستان شیخان

زندگی نامه

زندگی نامه شهید حجت الاسلام حاج سید نورالله طباطبائی نژاد

شهید حجت الاسلام حاج سید نورالله طباطبائی نژاد در سال 1319 هجری در یک خانواده روحانی در ظفرقند اردستان به دنیا آمد. او پس از تحصیلات ابتدایی نزد پدر، راهی حوزه علمیه قم شد و با كوششی پی گیر، عزمی استوار و اراده ای خستگی ناپذیر، مراحل علمی را در چنین محفلی طی كرد و به كمالات علمی دست یافت. وی بیش از 20 سال به تحصیل و تدریس پرداخت. شهید طباطبائی نژاد، یکی از نگارندگان تفسیر نمونه بود که در نوع خود بی نظیر است. این تفسیر به دلیل شیوایی نثر، محتوای مفید و پاسخگویی به نیازها و سؤالات نسل جوان و رفع برخی اشكالات و ایرادهایی كه در خصوص اصول و فروع دین مطرح می گردید، با استقبال فوق العاده ای مواجه شد؛ و به زودی برای تدوین كنندگان فاضل این مجموعه، مشخص گشت كه عطش جامعه به تفسیری كه در عین سادگی عبارات مباحث فراگیر علمی، كلامی، اجتماعی و توأم با مسایل روز و طرح موضوعات مستحد باشد، تا چه اندازه شدید است؛ لذا كوشیدند تا تمام توان خود را به پای تكمیل آن مباحث بریزند. شهید سید نور الله طباطبائی نژاد(ره) تا جلد یازدهم با تلاش زیاد و همه جانبه برای نگارش این اثر ارزنده و آموزنده، همكاری داشت.

شهید طباطبایی نژاد(ره) از وقتی كه به حوزه علمیه قم راه یافت با اندیشه های حضرت امام خمینی(قدس سره) آشنا گردید و در پرتو افكار تابنك آن روح قدسی، ستیز با استبداد و نفی هر گونه ستم را یكی از مهم ترین برنامه های خود قرار داد. در سال 1349 در آن بحبوحه كه مجلس فرمایشی رژیم پهلوی، هر روز قوانینی جدید در مخالفت با اسلام و تشیع و معارضت با قرآن و عترت وضع می كرد، شهید طباطبایی نژاد(ره) با قاطعیت تمام در یكی از مجالس عمومی و بر فراز منبر، نمایندگان آن روز را نوكر اجانب خواند. به دنبال این افشاگری، در منطقه اردستان و توابع ممنوع المنبر گشت و با پرونده ای حجیم كه مأموران امنیتی برایش تنظیم كرده بودند، به ساواك مركزی اصفهان منتقل گردید. با این همه پس از آزادی، مجدّداً به تلاش های روشنگرانه خود ادامه داد و در جهت تنویر افكار عمومی و تغذیه فكری نسل جوان لحظه ای آرام نگرفت تا آن كه در سال 1356، به دست عوامل رژیم دستگیر و روانه زندان شد؛ اما در روز بیست و ششم دی ماه در سال 1357 كه مقارن با فرار شاه مخلوع بود، از زندان رهایی یافت.

شهید طباطبایی نژاد(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل لیاقت های ذاتی، تعهد، دانش، تقوا و كار دلسوزانه، به عنوان اولین نماینده منطقه اردستان و زواره به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در این سنگر به دفاع از نظام و ارزش ها و گره گشایی از مشكلات مردم پرداخت. ایشان حسن تدبیر، تقوا، خوش خلقی و درایت خویش را در این مسؤولیت خطیر كه دورانی كوتاه از عمر او را در بر داشت، نشان داد. او به دلیل اهمیت قائل شدن به تشكیلات، از اعضای فعال دفتر مركزی حزب جمهوری گردید و رشته انس و الفت خود را با شهید دكتر بهشتی(ره) پیوند زد. وی سرانجام در هفتم تیر 1360، به همراه سالار شهیدان انقلاب اسلامی، در كربلای سرچشمه به شهادت رسید و پیكر پاكش در شیخان قم دفن گردید. از او چهار فرزند باقی ماند كه فرزند كوچكش در زمان شهادت ایشان، چهار ساله بود.

حضرت آیت الله ناصر مكارم شیرازی(مدّ ظلّه) در آغاز یازدهمین جلد «تفسیر نمونه» نوشت:

«در زمره شهیدانِ [ انفجار هولنك دفتر مركزی حزب جمهوری ] مرحوم حجة الاسلام و المسلمین حاج سید نورالله طباطبایی(قدس سره)؛ از همكاران عزیز تفسیر نمونه بود كه نمایندگی مجلس شورای اسلامی را نیز به عهده داشت. او مردی مصمم، شجاع و با استقامت، فاضل و متدین، باایمان و پرعاطفه بود و گرما و صفای خاصی داشت. ما جای او را در انجمن دوستان تفسیر نمونه همواره خالی می بینیم، خدایش غریق رحمت كند و با شهیدان بدر و احد و میدان جانبازی كربلا محشور دارد.»

 

فیلم ماندگار

 

لطفاً خاطرات و دلنوشته های خود را برای درج در این صفحه در کادر زیر بنویسید

دلنوشته های قبلی:
بهشت زهرا
در حال بارگیری نقشه...

هدیه به عزیزان

جهت حمایت از مؤسسه خیریه مورد نظر روی تصویر آن کلیک فرمایید

4221594_856.png 1394-11-04_17-14-58.png 3f6379555150e57af450163be10a17d1.png 19_orig.png 1468930738_.png

جستجو در صفحات درگذشتگان