دکتر جواد کریمی در سوم اسفند ۱۳۱۶ در محله ی چهار راه اجاق کوچه ی حاج دلال باشی ( کوی کریمی) در خانواده ای اهل فرهنگ و آشنا به سیاست متولد شد.
دکتر جواد کریمی فرزند مرحوم محمدرضا کریمی تاجر بنام کرمانشاهی معروف به حاج دلال باشی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان کزازی گذراند . وی در خردسالی در حسینیه پدرش که حالا او را از دست داده بود در ایام محرم گاها نوحه های اصیل کرمانشاهی را می خواند و خود برای حضور در اجتماع آماده می کرد. در نوجوانی روزهای مهم تاریخی ملی شدن صنعت نفت را تجربه کرد. وقتی به ایام جوانی رسید در سال ۱۳۳۸ وارد دانشسرای عالی تهران شد و سه سال بعد به عنوان فارغ التحصیل رشته تازه تاسیس تربیت بدنی و مامور به خدمت در شهرستان قصر شیرین شد. وی در حالی مدیر فنی تربیت بدنی این شهرستان شده بود که در کارنامه خود قهرمانی کشتی در وزن ششم مسابقات قهرمانی دانشگاههای کشور را داشت و همچنین مسابقات قهرمانی کشور را نیز داوری کرده بود. فعال کردن ورزش بانوان، گستردن تشک کشتی برای اولین بار در قصر شیرین و برگزاری مسابقات دو و میدانی قهرمانی استان در قصر شیرین از جمله اقدامات دکتر کریمی در این دوران است .در همین زمان ورزشکاران قصرشیرینی در تمامی رشته ها در هر مسابقه استانی که شرکت می کردند سکوی اول را در اختیار می گرفتند. وی در سال ۱۳۴۷ توسط شورای شهر قصرشیرین به عنوان شهردار انتخاب می شود.
از جمله خدمات وی در آن دوران تبدیل تپه عیسی و موسی به فضای سبز و احداث استخر روباز برای جوانان بود. وی از سال ۱۳۴۹ به عنوان رئیس تربیت بدنی دانشگاه اصفهان و همزمان رئیس هیئت والیبال استان اصفهان مشغول به خدمت شد و در این دوران با هیئت کشتی استان اصفهان به طور مستمر همکاری می نمود. وی همچنین در پایه گذاری هیئت بدمینتون اصفهان و معرفی رشته نوظهور بدمینتون تلاش های بسیاری نمود. ایشان برای اولین بار دستگاه های ورزشی را از ژاپن برای دانشگاه اصفهان به ایران وارد می کند.
در سال ۱۳۵۲ ازدواج و یک سال بعد به آمریکا سفر می کند و موفق میشود مدرک فوق لیسانس و دکترایش را از دانشگاه پیتسبرگ در ایالت پنسیلوانیا اخذ کند. در این مقطع که با پیروزی انقلاب اسلامی همزمان میشود به ایران باز می گردد و کتاب تاریخ تربیت بدنی جهان را مینویسد که به چاپ پنجم می رسد. و سالهاست که در مقطع کارشناسی دانشگاه های کشور تدریس می شود دکتر جواد کریمی پس از پایه گذاری رشته تربیت بدنی در دانشگاه اصفهان و دانشگاه آزاد خوراسگان، عنوان تنها استاد یار تربیت بدنی دانشگاه اصفهان از این شهر خداحافظی میکند تا برای خدمت به همشهریان و پایه گذاری دانشکده تربیت بدنی دانشگاه رازی به کرمانشاه بیاید و موفق به ایجاد رشته و گروه تربیت بدنی در دانشگاه رازی و پذیرش دانشجو کارشناسی از سال ۱۳۷۲، کارشناسی ارشد از سال ۱۳۷۳، و تاسیس دانشکده تربیت بدنی از سال ۱۳۷۵ شود.
ایشان همچنین قریب به ۱۲ سال ریاست هیئت ژیمناستیک استان کرمانشاه را عهده دار بودند و با هیئت کشتی همکاری نمودند.
شایان ذکر است دکتر کریمی در زمینه هنر هم فعالیت می نمودند. ایشان مدتی رئیس انجمن موسیقی استان کرمانشاه بودند و تلاش های زیادی برای زنده کردن مجدد ملودی های اصیل کردی کرمانشاهی با روایت خود به صورت فولکلور و نزدیک به روایت شیخ حسین داوودی نمودند .رابطه خیلی نزدیک و دوستانه ای که دکتر جواد کریمی با استاد حسن کسایی استاد علی اصغر شاهزیدی و استاد جلیل شهناز داشتند باعث شناخت و تسلط ایشان به موسیقی سنتی و بویژه شیوه مکتب اصفهان شد. اما هیچ گاه به عنوان یک حرفه از هنر خود استفاده ننمود.
این استاد گرانسنگ بعد از عمری خدمت فرهنگی علمی ورزشی و هنری به ایران و کرمانشاه در روز جمعه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ از دنیا رفت و در روز یکشنبه ۴ اردیبهشت ماه در زادگاهش به خاک سپرده شد از ایشان سه فرزند به نام های سرکار خانم ترانه، دکتر گیلدا و مهندس امیرخسروکریمی به جا مانده است.
مزار آن مرحوم در باغ فردوس کرمانشاه و در قطعه هنرمندان و نام آوران كرمانشاه قرار دارد.