آلبوم تصاویر

خلاصه زندگی نامه

نام:حبیب الله

نام خانوادگی:مالکی قمی

نام پدر:حسن

تاریخ تولد:یکشنبه, 07 خرداد 1334

محل تولد:تهران

محل شهادت:تهران- دفتر حزب جمهوری

تاریخ شهادت:یکشنبه, 07 تیر 1360

محل تحصیل:دانشگاه تهران

رشته تحصیلی:عمران

مقطع تحصیلی:لیسانس

شغل:فرماندار ایرانشهر

زندگی نامه

زندگی نامه شهید مالکی

شهید حبیب‌الله مالکی فرزند حسن، متولد ‌هفتم خرداد سال ۱۳۳۴ ه. ش در یکی از محلات معروف و قدیمی تهران به نام بازارچه نایب‌السلطنه و در خانواده‌ای مذهبی پرورش یافت.
در سال ۱۳۵۳ پس از اخذ مدرک دیپلم به خدمت سربازی اعزام شد سپس در آزمون ورودی دانشگاه تهران شرکت و پس از قبولی در رشته جمعیت‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی به ادامه تحصیل پرداخت.
در طول خدمت سربازی با روحیه انقلابی که داشت از دستورات سلسله مراتب فرماندهی سرپیچی می‌نمود و به همین علت بیشتر مواقع را در بازداشت و تبعید در یگان‌های دور افتاده به سر ‌برد و اضافه خدمت را نیز تحمل کرد. پس از پایان دوران سربازی با آگاهی از شرایط زمان به مبارزه با طاغوت پرداخت.
شهید مالکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی فرماندار ایرانشهر شد با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حزب جمهوری اسلامی، به واسطه شناختی که از شهید بهشتی داشت به عضویت در حزب درآمد.
او شش ماه قبل از شهادتش به سمت فرمانداری ایرانشهر منصوب شد. از همان روز نخست حضور در فرمانداری ایرانشهر، تلاش خود را برای توسعه و آبادانی این منطقه که روزی تبعیدگاه انقلابیون و روحانیت مبارز بود ، به کار بست و رفاه و آسایش مردم این شهرستان را در سرلوحه برنامه‌های کاری خود قرار داد.
حبیب‌الله مالکی پنجم تیر ماه سال ۱۳۶۰ برای دیدار با خانواده‌اش به تهران آمد و شامگاه هفتم تیر در جلسه حزب جمهوری اسلامی شرکت کرد. او ساعتی پس از آغاز جلسه حزب با توطئه منافقین، با شهادت مظلومانه خود، منافقین را رسواتر ساخت.


سوابق مبارزاتي: پخش اعلاميه‌ و سخنراني‌هاي حضرت امام (ره)، شركت در تظاهرات ضد رژيم پهلوي، حضور در اعتراضات و تحصن‌هاي دانشجويي

كارهاي تشكيلاتي: شركت در فعاليت‌هاي فرهنگي و انقلابي مساجد جاويد و قبا، عضويت در حزب جمهوري اسلامي

مسئوليت‌ها: فرماندار شهرستان ايرانشهر

تولد تا جواني
شهيد حبيب‌الله مالكي فرزند حسن، ‌هفتم خرداد سال 1334 ه. ش در يكي از محلات معروف و قديمي تهران به نام بازارچه نايب‌السلطنه - واقع در خيابان ري كنوني - در خانواده‌اي مذهبي به دنيا آمد.

تحصيلات ابتدايي را در دبستان اديب نيشابوري و دوران متوسطه را در دبيرستان كريم‌خان زند گذراند و در دبيرستان فردوس موفق به اخذ مدرك ديپلم شد.

خانواده بر تربيت فرزندانشان اهتمام فراواني داشتند و حبيب‌الله به واسطه‌ي تلاش پدر و مادرش با احكام نوراني اسلام آشنا شد. او به سوي هيئت‌‌هاي مذهبي و مساجد و ارتباط با روحانيت و افراد آگاه سوق يافت و مدتي در هيئت حضرت ولي عصر (عج) در پاي درس اساتيد نشست.

او به علوم اسلامي علاقه فراواني داشت و به همين دليل به همراه برادرش شهيد جواد مالكي و ديگر دوستان به جلسات تفسير قرآن شهيد مظلوم آيت‌الله دكتر بهشتي، كه روزهاي چهارشنبه در منزل ايشان برگزار مي‌شد راه يافت و روح تشنه خود را با كسب معارف و علوم قرآني سيراب نمود.

در سال 1353 پس از اخذ مدرك ديپلم به خدمت سربازي اعزام شد سپس در آزمون ورودي دانشگاه تهران شركت و پس از قبولي در رشته جمعيت‌شناسي دانشكده علوم اجتماعي به ادامه تحصيل پرداخت. او در اخلاق نمونه بود و با رفتار پسنديده اسلامي، تحسين همگان را برمي‌انگيخت.

شهيد مالكي و مبارزه عليه طاغوت
حضور حبيب‌الله در جلسات و برنامه‌هاي مذهبي، او را با روح مبارزه با طاغوت آشنا كرد. شركت در جلسات هفتگي شهيد مظلوم آيت‌الله دكتر بهشتي وي را به شناخت صحيح ماهيت و عملكرد نيروهاي حق و باطل در دوران خفقان شاهنشاهي هدايت نمود.

در طول خدمت سربازي با روحيه انقلابي كه داشت از دستورات سلسله مراتب فرماندهي سرپيچي مي‌نمود و به همين علت بيشتر مواقع را در بازداشت و تبعيد در يگان‌هاي دور افتاده به سر ‌برد و اضافه خدمت را نيز تحمل كرد. پس از پايان دوران سربازي با آگاهي از شرايط زمان به مبارزه با طاغوت پرداخت. وي ابتدا در مسجد جاويد و پس از تعطيلي آن توسط رژيم ، به مسجد قبا مركز فعاليت‌هاي انقلابي و فرهنگي آن زمان روي آورد. او به همراه برادر و دوستانش در امداد رساني به مردم مظلوم و ستم ديده پيش قدم بودند و در واقعه‌ي زلزله طبس، به ياري مصدومان و بازماندگان حادثه شتافت.

حبيب‌الله مالكي در تكثير و توزيع اعلاميه‌هاي حضرت امام نقش مهمي برعهده داشت. در محيط دانشكده با همراهي دوستانش در اعتراضات و تحصن‌هاي دانشجويي شركت مي‌كرد. او در اقامه نماز عيد سعيد فطر كه به امامت شهيد آيت‌الله دكتر مفتح در تپه‌هاي قيطريه تهران برگزار شد، نقش مهمي بر عهده داشت.

از تهديدات عمّال رژيم واهمه‌اي نداشت و با جسارت و اطمينان خاطر تا روز پيروزي انقلاب اسلامي به مبارزه خود عليه طاغوت ادامه داد. او همچنين هنگام مراجعت حضرت امام (ره) به وطن در برگزاري مراسم استقبال ، همراه دوستان خود عاشقانه به جان‌فشاني پرداخت.

شهيد مالكي پس از پيروزي انقلاب اسلامي
با پيروزي انقلاب اسلامي و تشكيل حزب جمهوري اسلامي، به واسطه شناختي كه از شهيد بهشتي داشت به عضويت در حزب درآمد. او همه تلاش خود را براي انسجام فعاليت‌هاي حزب به كار بست و فراگير شدن تشكيلات آن را براي حفظ انقلاب جزو ضروري‌ترين مسايل مي‌دانست. شهيد حبيب‌الله مالكي ‌ابتداي فعاليتش در حزب به تشكيلات تهران و سپس به بخش استان‌ها رفت . مالكي در زمان برگزاري نخستين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي و هم چنين انتخابات رياست جمهوري، نقش فعالي را در كمك به وزارت كشور ايفا نمود.او معتقد بود با پياده شدن قانون اساسي در كشور، آمريكا و منافقين نابود خواهند شد.

شهيد مالكي خود را خدمتگزار دولت مكتبي شهيد رجايي مي‌دانست و مي‌گفت : «‌با تمام توان بايد براي برپايي اين دولت مكتبي كوشيد».

او شش ماه قبل از شهادتش به سمت فرمانداري ايرانشهر منصوب شد. از همان روز نخست حضور در فرمانداري ايرانشهر، تلاش خود را براي توسعه و آباداني اين منطقه كه روزي تبعيدگاه انقلابيون و روحانيت مبارز بود ، به كار بست و رفاه و آسايش مردم اين شهرستان را در سرلوحه برنامه‌هاي كاري خود قرار داد.

حبيب‌الله مالكي پنجم تير ماه سال 1360 براي ديدار با خانواده‌اش به تهران آمد و شامگاه هفتم تير در جلسه حزب جمهوري اسلامي شركت كرد. او ساعتي پس از آغاز جلسه حزب با توطئه منافقين، راه سرچشمه را به سوي بهشت طي كرد و با شهادت مظلومانه خود، منافقين را رسواتر ساخت.

توجه به اصل مشورت ويژگي‌ بارز شهيد
از آن جا كه انسان‌ها از اشتباه و غفلت مصون و در امان نيستند، اصل مشورت يكي از راه‌هايي است كه همواره انسان را از افتادن در گرداب هلاكت بازمي‌دارد. شهيد حبيب‌الله مالكي در اجراي امور و پيشبرد كارها با افراد توانمند و با فضيلت مشورت مي‌نمود. او« وَشاورهم في‌الامر» را به خوبي درك كرده بود و در انتخاب مشاوران هم نهايت دقت را داشت. در اجراي كارها تبادل نظر مي‌كرد تا تصميم‌گيري و انتخاب راه‌هاي معقول براي او هموار باشد. شهيد مالكي معتقد بود در سايه تبادل نظر و مشورت با ديگران مي‌توان انديشه‌هاي درست را به دست آورد و تجربيات ديگران را نيز به كار گرفت. حضرت علي عليه‌السلام مي‌فرمايد: « مَنْ شَاوَرالرجال شاركهما في عقولها»، ( آن كسي كه با ديگران مشورت نمايد در عقل و انديشه آنان شركت نموده است).

شهيد مالكي در مدت شش ماه تصدي مسئوليت فرمانداري ايرانشهر، به خوبي توانست با نظرخواهي از ديگران، تصميمي قاطع، صريح و متقن بگيرد و با گفتگو و تبادل نظر با ديگران، آن‌ها را نيز به صحنه بكشاند ضمن ايجاد روحيه‌ وحدت و همدلي، مردم منطقه را با مشكلات اداره امور آشنا و از ايجاد توقع بي‌مورد در ميان مردم و به ويژه نخبگان پرهيز كند.

ويژگي‌هاي اخلاقي و شخصيتي شهيد
- خلوت با خدا
- مراعات حال مردم
- با گذشت و اخلاص
- كوشا در انجام وظايف
- مسئوليت‌پذيري
- و صداقت؛ از صفات و سجاياي شهيد حبيب‌الله مالكي بود.

فیلم ماندگار

 

 

لطفاً خاطرات و دلنوشته های خود را برای درج در این صفحه در کادر زیر بنویسید

دلنوشته های قبلی:
بهشت زهرا
در حال بارگیری نقشه...

هدیه به عزیزان

جهت حمایت از مؤسسه خیریه مورد نظر روی تصویر آن کلیک فرمایید

4221594_856.png 1394-11-04_17-14-58.png 3f6379555150e57af450163be10a17d1.png 19_orig.png 1468930738_.png

جستجو در صفحات درگذشتگان