آلبوم تصاویر

خلاصه زندگی نامه

نام و نام خانوادگی: شهید حجت الاسلام والمسلمین حاج غلامرضا سلطانی

تولد: 1322

شهادت:1364 حمله رژیم عراق به هواپیمای مسافربری

سمت: امام جمعه اشتهارد، قاضی کرج، استاد دانشگاه تهران

 

زندگی نامه

گذری کوتاه بر زندگی شهید :

شهید بزرگوار در سال ۱۳۲۲ در اشتهارد از خانواده ای پاک دیده به این جهان گشود . پدر ایشان حاج عطاء الله سلطانی از مردان متدین اشتهارد بود و همه مردم آن دیار او را به پاکی و صداقت و خدمت به اسلام و مردم می شناختند .

آقای سلطانی پس از پیمودن مقدمات علوم اسلامی در اشتهارد ، در سال ۱۳۳۶ برای ادامه تحصیل ، عازم حوزه علمیه قم گردید و در این دانشگاه بزرگ جعفری در محضر اساتید بزرگواری چون حضرت امام خمینی رحمت الله علیه ، حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی ، حضرت آیت الله شیخ محمد علی اراکی و به ادامه تحصیل پرداخت .

ایشان در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی و قبل از آن با اینکه همواره در معرض خطر و تهدید بود ، با بیان شیوا و قاطع خود به افشاگری بر ضد رژیم شاهنشاهی می پرداخت . همچنین در راهپیمایی های خطرناک که در زمان تسلط شاه مخلوع ، که در اشتهارد برگزارمی شد ، غالباً پیشاپیش همه بود و سخنرانی پایان راهپیمایی را به عهده می گرفت و در همه این احوال ، دروس اخلاق و اعتقادات و ابعاد گوناگون اسلامی او هرگز قطع نشد .

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی چون مسئولیت های سنگینی را بر روی دوش خود احساس می کرد ، قهرمانانه برای انجام آن ها به میدان آمد و در سنگره های مختلف از انقلاب اسلامی که صد ها هزار شهید به راه ان داده شد به پاسداری پرداخت .

در سنگر امامت :

او که پایه اصلی پی ریزی انقلاب را از محراب و منبر و مسجد می دانست ، سنگر امامت جمعه را پذیرفت و در همان سال های آغاز پیروزی انقللاب از سوی امام خمینی رحمت الله علیه ، امام جمعه اشتهارد شد . در پرتو نمازجمعه خدمات او در اصلاح و رسیدگی به امور مردم و توجه به مستضعفین ، چشمگیر بود .

در سنگر قضاوت :

شهید سلطانی در عین اینکه سنگر نمازجمعه اشتهارد  را اداره می کرد ، قاضی و حاکم شهر کرج و بخش های ان بود و بار سنگین قضاوت را با یارانی متعهد به عهده گرفت و چندین سال در این سنگر به دادخواهی مردم بر اساس اسلام پرداخت و با  اینکه در مخاطره بود قاطعانه با گروه های ملحد و منافقین برخورد می کرد و بر اساس عدالت اسلامی با کمال حلم و تحمل و استقامت ، آنها را به محاکمه می کشید و در اجرای حدود اسلامی بسیار دقیق بود ، هم از نظر اینکه خدای نکرده کسی بی جهت صدمه نبیند و هم از جهت اینکه مبادا حدود الهی اجرا نگردد .

در سنگر دانشگاه :

شهید بزرگوار آقای سلطانی به ارشاد و تبلیغ اسلام که کار اصلی روحانیت است عشق می ورزید و با اینکه عهده دار چندین کار بود ، چندین کلاس درس دانشگاه تهران را نیز در رشته های حقوق و معارف اسلامی به عهده گرفته بود .

در مجلس :

شهید بزرگوار در سال ۱۳۶۳ به نمایندیگ از مردم قهرمان و شهید پرور کرج در انتخابات با اخذ بیش از ۶۰ درصد آرا از شهرستان کرج به مجلس شورای اسلامی راه یافت ، ایشان در مجلس عضو کمیسیون امور قضایی و حقوقی بود و می کوشید قوانین کاملا ً اسلامی تصویب شود .

نگاهی به ویژگی های اخلاقی شهید :

او مردی شجاع و جدی در مسائل اسلامی بود ، ایشان در بیان مسائل اسلامی قاطع بوده و بر خلاف مقررات اسلامی رفتار نمی کرد و در این موارد سهل انگاری نمی نمود . ایشان در کنترل زبان شدیداً مراقب بود و در مواردی که صلاح به سخن گفتن نبود ، خاموش بود و سخن نمی گفت و در موارد لزوم غرش رعد آاسی سخنش لرزه بر اندام ضد انقلاب می افکند .

تألیفات چاپ شده شهید :

ایشان با آن همه اشتغالات که داشت ، اهل قلم نیز بود و در این راه موفق شد کتاب های مفیدی را تألیف کند که کتاب های زیر به مرحله چاپ رسید :

۱-معاد یا آخرین سیر تکاملی انسان

۲-درس هایی از اقتصاد اسلامی

۳-تکامل در پرتو اخلاق ( در دو جلد)

۴-توازن اسلامی بین دنیا و آخرت

عروج خونین :

روز پنج شنبه اول اسفند ۱۳۶۴ مطابق با دهم جمادی الثانی ۱۴۰۶ هجری قمری بود . رزمندگان قهرمان در جبهه ها در عملیات والفجر ۸ حماسه ها آفریده بودند با آزاد سازی بندر فاو کمر صدامیان را شکسته بودند ، پس از این عملیات پیروزمندانه حدود ۴۰ نفر از برجستگان مملکت که ترکیبی از نمایندگان مجلس ، قضات ، پاسداران و یازده نفر از روحانیون و در رأس همه ، نماینده محترم امام در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهید حجت الاسلام والمسلمین شیخ فضل محلاتی بودند برای بررسی چگونگی جنگ و امکانات و دیدار رزمندگان به منطقه اعزام شدند . خبرنگار کیهان شماره ۱۲۶۷۷ صفحه سه چنین گزارش می دهد : هواپیمای مسافر بری فرند شیپ متعلق به شرکت هواپیمای آسمان هنگامی که از تهران به سوی اهواز در حرکت بود ساعت ۱۲:۳۰ روز پنج شنبه ، اول اسفند در آسمان اهواز هدف دو موشک هوا به هوای عراقی گردید و در منطقه وین در ۲۵ کیلومتری شمال اهواز سقوط کرد .

به این ترتیب شهید بزرگوار همراه با بیش از چهل نفر از امت حزب الله در عروجی آسمانی همصدا با طنین بال های ملائک در اوج آسمان پرواز نموده و به دیدار حق شتافتند .

گوشه ای از وصیت نامه شهید :

این ملت عظیم و عزیز ایران اسلامی ، باید بدانید این جمهوری اسلامی خون بهای صد ها هزار شهید و مجروح است اگر ما امروز از آن حفاظت نکنیم باید بدانیم یک روز در دادگاه عدل الهی جوابی نخواهیم داشت و روز شرمندگی ما خواهد بود .

ای مردم شهید پرور سعی کنید کارهایتان را برای خدا انجام بدهید ، اگر کاری در رابطه با خدا باشد هیچ وقت درگیری در آن نخواهیم داشت و به فرموده امام عزیزمان اگر همه انبیا در یک زمان باشند با هم اصطکاک نخواهند داشت و به شما عزیزانی که مرا می شناسید مخصوصا اهالی متدین و شجاع و غیور اشتهارد می گویم خدا را گواه می گیرم سعی و تلاش من در این بود به مقدار توانم کاری برای جامعه اسلامی کرده باشم و از مسئولیتها و پست هایم به هیچ وجه استفاده سوء نکردم بلکه می خواستم به هیچ وجه استفاده مادی ولو مشروع باشد نکنم و نکردم ، با این همه وصف نمی دانم در شب اول قبر چه جوابی در برابر ملائکه مقرب خدا بگویم و در روز دادگاه عدل الهی چگونه می توانم نجات پیدا کنم .

ای مردم متدین و عزیز سعی کنید نمازجمعه و دعای کمیل تان هرچه با شکوه تر باشد ، جوانان در اثر این برنامه بیشتر آگاهی پیدا می کنند .

در خاتمه به همه جوانان و دانشجویان و دانش آموزان می گویم اگر بخواهیم استقلال و آزادی خود را حفظ کنیم باید بکوشیم در رابطه با تزکیه و تعلیم به سرحد کمال برسیم .

 

 

لطفاً خاطرات و دلنوشته های خود را برای درج در این صفحه در کادر زیر بنویسید

دلنوشته های قبلی:
بهشت زهرا
در حال بارگیری نقشه...

هدیه به عزیزان

جهت حمایت از مؤسسه خیریه مورد نظر روی تصویر آن کلیک فرمایید

4221594_856.png 1394-11-04_17-14-58.png 3f6379555150e57af450163be10a17d1.png 19_orig.png 1468930738_.png

جستجو در صفحات درگذشتگان