آلبوم تصاویر

خلاصه زندگی نامه

نام: شهید جواد سرحدی

تولد:1317 سنقر کرمانشاه

شهادت: 7 تیر 1360

سمت: مدیرعامل تعاون مصرف شهر و روستا

زندگی نامه

زندگی نامه شهید جواد سرحدی

سوابق مبارزاتی: مبارزه علیه رژیم طاغوت، انسجام مبارزات و اعتصابات نیروهای مبارز و فعال در بازار تهران، افشای چهره کریه رژیم پهلوی و روحیه استعماری دولت آمریکا ، دستگیری عناصر و سران وابسته رژیم پهلوی، باز پس‌گیری بیت‌المال و بازگرداندن آن به اموال عمومی
مسئولیت‌ها: مسئول بخش دانشجویی کنسولگری ایران در دانشگاه هوستون و امین دولت جمهوری اسلامی در هوستون( اوایل پیروزی انقلاب اسلامی) ، همکاری با کمیته‌های انقلاب اسلامی و نهادهای انقلابی، مدیرعامل سازمان تعاون شهر و روستا
تولد تا جوانی
جواد سرحدّ‌ی فرزند روح‌الله، هفتم اسفند سال ۱۳۱۷ه . ش در شهر سُنقر از توابع استان کرمانشاه و در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان گشود. پدرش به حرفه کاسبی اشتغال داشت.
جواد تحصیلات ابتدایی را در شهر سُنقر به پایان رساند و تحصیلات دبیرستان را تا کلاس متوسطه در زادگاهش سپری نمود. به سبب نبود امکانات تحصیلی و آموزشی در آن شهر، مجبور شد به تهران برود و در این شهر به علت نبود امکانات شخصی، وقفه چند ساله‌ای در تحصیلاتش به وجود آمد. پس از مدتی همزمان با کارکردن در یک فروشگاه، تحصیلات خود را ادامه داد. روزها کار می‌کرد و شب‌ها به صورت متفرقه درس می‌خواند تا اینکه توانست با جدیت و پشتکار دیپلم متوسطه خود را اخذ کند. با علاقه‌ای که به فراگیری علم و دانش داشت وارد دانشگاه شد و در بازار نیز به کار خود ادامه داد.
شهید سرحدی با مطالعات علمی و مذهبی توانست معلومات خوبی را در معارف اسلامی کسب کند. وی از همان دوران جوانی در کارهای خیر و عام‌المنفعه شرکت می‌کرد و در تأسیس مؤسسات خیریه و امدادرسانی به درماندگان و محرومان پیش‌قدم بود. وی بیشتر اوقات خود را صرف رسیدگی به امور ایتام کرد.
او مصداق این حدیث نبوی است که می‌فرماید :«طُوبی لِمَنْ طابَ خُلْقُهُ و طَهُرَتْ سَحَّبُتُه و صَلُحَتْ سَریَرتُهُ وَ حَسُنَتْ علانیهُ وانفق الفَضْلَ منْ مالِه واَمْسَکْ الفضل مِنْ قوله وانصَفَ الناس مِن نفسِهِ». رسول اکرم (ص) فرمود: خیر و سعادت برای کسی است که اخلاقش پسندیده و خوی او پاک باشد‌، باطنش نیکو و ظاهرش خوب باشد، مازاد اموال خود را انفاق کند و از اداء سخنان زائد امساک نماید و با همه مردم به عدل و انصاف رفتار کند. او سپس برای ادامه تحصیل راهی آمریکا شد و توانست با ورود به دانشگاه هوستون در رشته اقتصاد مشغول تحصیل شود.

شهید سرحدی و مبارزه علیه طاغوت
جواد سرحدی پس از ورود به بازار ، با چهره‌های مختلف مذهبی - سیاسی آشنا شد و مبارزات خود علیه رژیم خودکامه پهلوی را آغاز کرد. با حضور در حوزه علمیه نیز توانست با الهام از حرکت علماء و روحانیت مبارز ، اندیشه‌های خود را برای ادامه مسیر مبارزه تقویت کند. وی پس از آغاز نهضت امام خمینی (ره)، در حوزه‌های هیئت‌های مؤتلفه اسلامی شرکت کرد. مسئول حوزه او اسدالله بادامچیان بود و خودش رابط حوزه‌های دیگر بود. او که همواره در کارهای خیر فعال بود، با شروع مبارزاتش، رسیدگی به وضع معیشتی و مالی خانواده زندانیان سیاسی مسلمان را نیز در برنامه‌هایش گنجاند.
در اقدامی شایسته توانست با همکاری برخی همفکران خود در بازار، نیروها و عناصر مبارز مذهبی را که به صورت پراکنده فعالیت می‌کردند، دور هم جمع کند. که در پی آن، نیروهای بازار توانستند با انسجام بیشتری اهداف انقلابی خود را دنبال کنند.
در پی افزایش فعالیت‌های انقلابی و مداوم شهید سرحدی، ساواک به او مظنون شد و تحت آزار و اذیت مأموران جلاد دستگاه شاهنشاهی قرار گرفت. با افزایش تهدیدات ، او برای ادامه مبارزه علیه رژیم پهلوی ، راهی جز خروج از کشور نداشت. با ورود به آمریکا شهید سرحدی یک لحظه از مبارزات انقلابی خود دست نکشید. او با شرکت فعالانه در همه تظاهرات و میتینگ‌های سیاسی پرده از جنایات ددمنشانه رژیم شاه و ماهیت استکباری آمریکا در حمایت از مظاهر ظلم و ستم برمی‌داشت. وی از رابطین مبارزه در آمریکا با ایران بود که تلفنی نوارهای سیاسی و مبارزاتی را ضبط و تکثیر می‌کرد و توزیع می‌نمود. فعالیت‌های سیاسی او در آمریکا موجب شد تا آنان نیز او را تهدید به مرگ کنند و با نهایت رذالت اموال و دارایی‌های او را در آن کشور ضبط کنند.

شهید سرحدی پس از پیروزی انقلاب اسلامی
با پیروزی انقلاب اسلامی، شهید جواد سرحدی از ادامه تحصیلات دانشگاهی با انگیزه خدمت بیشتر به کشور، دست کشید. ابتدا مسئول بخش دانشجویی کنسولگری ایران در هوستون شد و بعد ازآن هم" امین دولت جمهوری اسلامی ایران" در آمریکا شد. او در این مسئولیت‌ها جز به رضای خداوند و تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به چیز دیگری نمی‌اندیشید.

شهید سرحدی در سال ۱۳۵۸ ه. ش و پس از گذشت چند ماه از دمیده شدن آفتاب حقیقت در کشوری که شب و ظلمت، سراسر آن را تاریک نموده بود به میهن اسلامی بازگشت. او یک سال، در کمیته‌های انقلاب اسلامی و نهادهای انقلابی مشغول خدمت شد و در این مدت خدمات قابل توجهی را ارائه نمود که از آن جمله می‌توان به دستگیری جلادان خود فروخته رژیم پهلوی و باز پس گرفتن بیت‌المال از عناصر فاسد وابسته به دربار اشاره نمود.
پس از مدتی طی حکمی از سوی شهید رجائی نخست وزیر وقت، به عنوان مدیر عامل سازمان تعاون شهر و روستا منصوب شد.
او در طول شبانه‌روز حدود ۱۹ ساعت به کار خستگی‌ناپذیر مشغول بود و در مقابل این همه فعالیت، تنها به اندازه گذران زندگی حقوق دریافت می‌کرد.
جواد سرحدی هم چنین به عضویت حزب جمهوری اسلامی درآمد و سرانجام در شامگاه هفتم تیر سال۱۳۶۰ در قتلگاه سرچشمه به آرزوی دیرینه خود رسید.

تعاون و همکاری ویژگی‌ بارز شهید
شهید جواد سرحدی همواره در کارهای خیر پیش‌قدم می‌شد و برای رفع نیازمندی‌های افراد مختلف به ویژه مستمندان و مستضعفان تلاش می‌کرد. او خود معین و مددکار محرومان بود و دیگران را به روح تعاون و یکدلی بین همنوعان دعوت می‌کرد.
شهید سرحدی از تعاون به عنوان یک سرمایه عظیم اجتماعی و ملی یاد می‌کرد و در زمانی که مسئولیت سازمان تعاون شهر و روستا را بر عهده گرفت با توسعه تعاونی‌ها و ترویج آن نقش مؤثری در ایجاد اشتغال برای اقشارکم درآمد، افزایش مشارکت مردمی از طریق جذب نقدینگی سرگردان، ارتقاء سطح تولید و افزایش عرضه و کاهش تقاضا و در نهایت مهار تورم ایفا نمود.
او معتقد بود برای ایجاد رفاه و آسایش افراد ناتوان و رفع بعضی نیازهای عمومی باید تعاونی‌ها را گسترش داد و قدم در راه توسعه نهاد.

ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی شهید
- روح بلند
- ایمان
- ایثار و فداکاری
- عشق به خوبی‌ها
- دلداده‌ی اهل بیت عصمت و طهارت(س)
- حُسن خلق
- مصمم و خستگی‌ناپذیر در راه عقیده و مبارزه
- پیشرو و پیگیر
تنها بخشی ازسجایای اخلاقی و شخصیتی شهید سرحدی است.

فیلم ماندگار

 

 

 

لطفاً خاطرات و دلنوشته های خود را برای درج در این صفحه در کادر زیر بنویسید

دلنوشته های قبلی:
بهشت زهرا
در حال بارگیری نقشه...

هدیه به عزیزان

جهت حمایت از مؤسسه خیریه مورد نظر روی تصویر آن کلیک فرمایید

4221594_856.png 1394-11-04_17-14-58.png 3f6379555150e57af450163be10a17d1.png 19_orig.png 1468930738_.png

جستجو در صفحات درگذشتگان