آلبوم تصاویر

خلاصه زندگی نامه

نام:شهید محمد صادق اسلامی

تولد: 1311 تهران

شهادت: 7 تیر 1360 به دست منافقین کوردل

سمت: معاون هماهنگی پارلمانی وزارت بازرگانی

زندگی نامه

زندگی نامه شهید محمد صادق اسلامی

شهید اسلامی در سال 1311 در تهران به دنیا آمد. همزمان هم کار می کرد و هم درس می خواند. در طول سال های 36 تا 41 پست های زیادی را به عهده داشت و مشغول به خدمت بود.

در سال 1330 به اتفاق شهید حاج صادق امانی گروه شیعیان را تاسیس کرد. در سال 1340 از اعضای موثر نهضت آزادی بود. او همچنین از اعضای مرکزی شورای موتلفه اسلامی بود و بعد از اعدام حسنعلی منصور به مدت 2 سال زندان شد. در سال 1355 با شهید اندرزگو به تشکیل یک گروه ضربت علیه شاه دست زد و به زندان افتاد. شهید اسلامی اولین کسی بود که بعد از شهادت حاج آقا مصطفی از صحن حضرت عبدالعظیم در یک سخنرانی از رهبری انقلاب به عنوان امام خمینی یاد کرد. ایشان به اتفاق شهید عراقی مسئول انتظامات کمیته استقبال امام بود و این مسئولیت در اقامتگاه امام نیز به عهده وی بود. در کابینه شهید رجایی به عنوان معاون هماهنگی و پارلمانی وزارت بازرگانی خدمت می کرد. از دوستان و یاران نزدیک مرحوم آیت الله طالقانی و عراقی، شهید بهشتی، و به خصوص شهید مطهری در ذکر بود. قلم و زبان از بیان سجایای اخلاقی ایشان عاجز است. از سخنان شهید اسلامی در رابطه با تداوم انقلاب: "انقلاب ما در شرایطی به سر می برد که نیاز شدید به شهیدان و خون های پاک آنها دارد. بگذار با ناقابلی ها برویم و فدای اسلام شویم تا آنها که در تداوم نهضت موثرترند باقی بمانند و این بار گران را به سر منزل مقصود برسانند."

شهید اسلامی در هفتم تیر ماه 60 در فاجعه حزب جمهوری به آرزوی خود که همان شهادت بود رسید.

فعالیت های سیاسی

وی به همراه صادق امانی گروه شیعیان را برای مبارزه با حکومت پهلوی تأسیس کرد.

محمدصادق اسلامی عضو مؤثر نهضت آزادی و همچنین از اعضای شورای مرکزی هیاتهای موتلفه اسلامی بود که پس از ترور منصور، دو سال زندانی شد.او در سال ۵۰ تا ۵۴ با سازمان مجاهدین خلق همکاری داشت. با انحراف سازمان از آن جدا شد.

حدود سال ۱۳۵۵ به همراه سید علی اندرزگو به تشکیل یک گروه ضربت علیه شاه دست زد و با کشته شدن اندرزگو دستگیر شد.

وی اولین کسی بود که بعد از کشته شدن مصطفی خمینی و در صحن حضرت عبدالعظیم طی یک سخنرانی از روح‌الله خمینی به عنوان امام خمینی یاد کرد. وی پس از پیروزی انقلاب با تأسیس حزب جمهوری اسلامی به عضویت در شورای مرکزی حزب درآمد و سپس معاون شهید بهشتی در حزب شد. اساسنامه حزب جمهوری اسلامی در منزل وی تدوین گشت. در زمان نخست وزیری محمدعلی رجائی بعنوان سرپرست وزارت بازرگانی شناخته شد. هرچند به جهت اختلافات زیاد با بنی صدر و خودداری بنی صدر برای معرفی به عنوان وزیر با سمت معاون هماهنگی و پارلمانی وزارت بازرگانی مشغول بود.

سمت های پس از انقلاب

او عضو مرکزی کمیته استقبال از امام خمینی بود و با پیروزی انقلاب اسلامی بلافاصله در دو حوزه مشغول شد. نخست عضویت در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و ساماندهی واحد استان ها و شهرستان ها و پس از آن مسئول شاخه اصناف و دیگری در شورای مرکزی کمیته انقلاب اسلامی با حکم آیت الله مهدوی کنی که تا دی ماه 1358 فعالیت داشت. او با حکم شورای انقلاب مسئول نظارت بر اندوخته اسکناس بود و در نهایت بنا به پیشنهاد محمدعلی رجائی به عنوان وزیر بازرگانی معرفی شد که این انتخاب با مخالفت ابوالحسن بنی‌صدر مواجه شد و به ناچار، در کسوت معاونت هماهنگی پارلمانی وزارت بازرگانی، کار وزیر را انجام می داد. روزنامه انقلاب اسلامی به نقل قول از یکی از نمایندگان دوره اول مجلس شورای اسلامی نوشت: «در وزارت بازرگانی آقای اسلامی به عنوان وزیر پیشنهاد شده که آقای رئیس جمهور (بنی صدر) نپذیرفت. بعد وی را به عنوان معاون آنجا گذاشتند. معاونی که حق حضور در جلسات هیئت دولت، طرح لوایح و تمام وظایفی که یک وزیر انجام می دهد را دارد.»

فیلم ماندگار

 

 

 

لطفاً خاطرات و دلنوشته های خود را برای درج در این صفحه در کادر زیر بنویسید

دلنوشته های قبلی:
بهشت زهرا
در حال بارگیری نقشه...

هدیه به عزیزان

جهت حمایت از مؤسسه خیریه مورد نظر روی تصویر آن کلیک فرمایید

4221594_856.png 1394-11-04_17-14-58.png 3f6379555150e57af450163be10a17d1.png 19_orig.png 1468930738_.png

جستجو در صفحات درگذشتگان