آلبوم تصاویر

خلاصه زندگی نامه

نام: حسن

نام خانوادگی: اجاره دار

نام پدر: حسین

زادگاه: تهران

زادروز: 3 اسفند 1328

تحصیلات: کارشناسی

تخصص: اقتصاد

شهادت: 7 تیر 1360

محل شهادت: دفتر حزب جمهوری

آرامگاه: بهشت زهرا، مقبره شهدای 72 تن

زندگی نامه

زندگی نامه شهید حسن اجاره دار(حسنی)

شهید اجاره دار در سال 1329 در تهران به دنیا آمد و در خانواده ای مذهبی رشد کرد. او روحانیت مبارز را دنبال می نمود و همواره کینه عمیقی نسبت به رژیم مخصوص پهلوی داشت. پس از اخذ دیپلم و دوران سربازی درسال 53 وارد دانشگاه شد و در سال 54 به استخدام وزارت اقتصاد و دارایی تحت عنوان ممیز مالیاتی در آمد و پس از سه ماه به دلیل ضرورت های اجتماعی و سیاسی استعفا کرد. فعالیتش بیشتر به شکل سیاسی-ایدئولوژی بود و در سال 55 در اثر اشتباه ساواک دستگیر و در سال 57 به دلیل اوج گیری انقلاب با چند تن از برادران و روحانیت مبارز تهران از قبیل شهید بهشتی و دکتر مفتح شروع به فعالیت نمود. از جمله فعالیت های ایشان گسترش و تجهیز کتابخانه قبا و مسجد قبا و کتابخانه و مساجد جنوب شهر و فعالیت های سیاسی-ایدئولوژی در سطح دانشجویی می توان اشاره کرد. در اسفند 57 بنابر تکلیف از طرف دکتر بهشتی به عضویت حزب جمهوری اسلامی در آمد و مسئولیت بخش تشکیلات و هماهنگی کارخانجات را داشته و تا لحظه شهادت در بخش دانش آموزی و هماهنگی استان تهران مشغول به فعالیت بود. وی سرانجام در فاجعه 7 تیر 60 به شهادت رسید.

سوابق مبارزاتي: شركت در راهپيمايي‌هاي ضد رژيم پهلوي، كسب آمادگي براي مبارزه مسلحانه عليه رژيم، دستگيري از سوي جلادان رژيم پهلوي، مبارزه با جريان‌هاي التقاطي و منافقين

كارهاي تشكيلاتي: عضويت در كميته انقلاب اسلامي، مسئول انتظامات بهشت زهرا هنگام ورود امام راحل به ميهن، عضويت در شوراي مركزي حزب جمهوري اسلامي

مسئوليت‌ها: كارشناس وزارت اقتصاد پيش از پيروزي انقلاب اسلامي

 

شهيد اجاره‌ دار پس از پيروزي انقلاب اسلامي
با پيروزي انقلاب اسلامي، شور و شوق عجيبي سراسر وجود حسن را گرفت، به طوري كه كمتر استراحت ميكرد و همه تلاش خود را براي تثبيت پايه‌هاي انقلاب به كار مي‌بست. او به هنگام ورود امام و مقتداي خويش به كشور، مسئوليت انتظامات جايگاه سخنراني امام راحل در بهشت زهرا را بر عهده داشت.

سپس به خدمت در كميته انقلاب اسلامي مشغول شد و با شكل‌گيري حزب جمهوري اسلامي و بنابر تكليفي كه آيت‌الله بهشتي بر او كردند، به عضويت شوراي مركزي درآمد. وي در شوراي مركزي مسئوليت ثبت و ضبط صورتجلسات شورا را بر عهده داشت. شهيد اجاره‌دار همچنين مدير مسئول هفته نامه عروه‌الوثقي و نشريه بخش دانش‌آموزي حزب نيز بود و دوره مجله عروه‌الوثقي بيانگر شور، اخلاص و خط سالم عقيدتي و سياسي اوست. حسن اجاره‌دار همچنين پس از وقوع زلزله گلبافت كرمان در سال 1360 براي ابراز همدردي و رسيدگي به وضع مصيبت‌زدگان به اين منطقه سفر كرده و يك شب قبل از شهادت به تهران بازگشته بود.

حسن اجاره‌دار عاشق شهادت بود و عشق رسيدن به معبود سراسر وجود او را گرفته و بي‌قرار ساخته بود. با آغاز جنگ تحميلي رژيم بعثي صدام عليه ايران بارها به جبهه‌هاي نور عليه ظلمت رفت اما خداوند مي‌خواست او را در سرچشمه تهران و با پيكري خون‌آلود به حضور بپذيرد.

وي همچنين در بخش تشكيلات و به دنبال آن هماهنگي كارخانجات نقش مؤثري ايفا كرد و تا لحظه شهادت در شامگاه هفتم تير سال 1360، در بخش دانش‌آموزي و هماهنگي استان تهران مشغول به فعاليت بود.

نصيحت و اندرزگويي ويژگي‌ بارز شهيد
شهيد حسن اجاره‌دار از همان دوران نوجواني با اخلاق حسنه‌اي كه داشت سعي مي‌كرد ديگران را از اعمال ناصواب بازدارد و از گفتن كلام سودبخش به ديگران و هدايت آنان به سوي سعادت و نيك‌بختي كوتاهي نمي‌كرد.

او زبان نصيحت و اندرز را به خوبي مي‌دانست و به فرموده حضرت علي‌ عليه‌السلام، از گفتن نصيحت به فرد در حضور ديگران خودداري مي‌كرد.

ويژگي‌هاي اخلاقي و شخصيتي شهيد

- حركت در مسير اسلام
- تبعيت از مرجعيت و روحانيت
- سخت كوشي
- تلاش براي احياي فريضه امر به معروف و نهي از منكر
- توجه به همنوعان
- دوري از كبر و غرور
- هوشياري و تيزبيني
- وجودي سرشار از عاطفه و مهرباني؛ از سجاياي اخلاقي اين جوان مبارز مسلمان بود.

فیلم ماندگار

 

لطفاً خاطرات و دلنوشته های خود را برای درج در این صفحه در کادر زیر بنویسید

دلنوشته های قبلی:
بهشت زهرا
در حال بارگیری نقشه...

هدیه به عزیزان

جهت حمایت از مؤسسه خیریه مورد نظر روی تصویر آن کلیک فرمایید

4221594_856.png 1394-11-04_17-14-58.png 3f6379555150e57af450163be10a17d1.png 19_orig.png 1468930738_.png

جستجو در صفحات درگذشتگان