آلبوم تصاویر

یادکد کد یادها

در دهمین روز از فروردین سال ۱۳۱۸، استاد یدالله محمدی در روستای رباط کریم تهران چشم به جهان گشودند.
پدر (علی) ، جوانی مهاجر از مرودشت شیراز و مادر (گلین بانو یا گل اندام خانم) دختری اهل ساوه بودند که زندگی پرعشقشان را در رباط کریم تهران آغاز کرده و حاصل این پیوند، دو فرزند به نامهای عبدالله و یدالله بود.

متأسفانه بچه ها فرصت زیادی نداشتند تا از عشق پدر سیراب شوند کمتر از یکسال پس از تولد یدالله، پدر  آسمانی شد و مادر به تنهایی، مسئولیت اداره ی زندگی و سرپرستی فرزندانش را به عهده گرفتند.

استاد محمدی، تحصیلات ابتدایی را با راهنمایی های برادر بزرگتر که همواره نقش الگو را در زندگی شان داشتند طی کرده و پس از کسب رتبه ممتازی و قبولی در دانش سرای کشاورزی، در ورامین مشغول به تحصیل و کار شدند.

در همین دوران با همسرشان که از دامغان برای ادامه تحصیل به تهران آمده بودند آشنا شده و ازدواج کردند. حاصل این ازدواج سه فرزند به نامهای ناهید، نوشین و علی بود که متأسفانه سالگرد آسمانی شدن نوشین با پرواز پدر همزمان شد و داغی مضاعف بر دل بازماندگان گذاشت.

استاد محمدی، تحصیلات تکمیلی شان را در رشته ی ادبیات فارسی در دانشگاه ملی یا دانشگاه شهید بهشتی فعلی گذراندند سپس در دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان عضو هیأت علمی به تدریس ادبیات فارسی پرداختند.

مقالات و تحقيقات ارزشمندی در زمينه تاريخ  ادبيات فارسى، شاهنامه فردوسى، تعمق بر آثار و زندگی نامه صادق هدایت و مشاهير ادبيات جهان از ايشان به يادگار مانده است.

استاد، بجز تحصیلات آکادمیک، همواره به مطالعه ی فلسفه علاقه داشتند و از هر فرصتی برای مباحثه فلسفی با نزدیکان استفاده میکردند. در میان فلاسفه ی جهان همواره به نظرات دکارت و روسو توجه خاص داشتند و جهان بینی ایشان به انشتین و خیام نزدیک بود. اشعار خیام همواره زینت بخش کلامشان بود.

علاقمندی همیشگی ایشان به ورزش سبب شد در جوانی اوقات فراغت را به آموزش و تمرین کشتی و شنا بگذرانند و در مقطعی حریف تمرینی جهان پهلوان تختی بودند. در دوره میانسالی ورزش تنیس، کوهنوردی و شطرج تفریح و سرگرمی همیشگی ایشان بود.

علاقه ی ایشان به کشاورزی و باغبانی تا دوران سالمندی ادامه یافت. نهال‌های بیشماری در کوهستان دارآباد کاشتند که در هر کوهپیمایی  شخصاً آنها را آبیاری میکردند.
پیوندهای بیشمار به درختان باغ، کاشت و پرورش ده ها درخت آواکادو، انگور فرنگی درختی، گلها و درختچه های بیشمار در باغ شمال یادگاران ارزشمند ایشان هستند.

استاد در بیست و یکمین روز از فصل پاییز سال ۱۴۰۳ پس از گذراندن زندگی پربار و با کوله باری از خاطرات خوش که در یاد نزدیکان و آشنایان به یادگار مانده، این جهان فانی را وداع و به آسمانها پر کشیدند.

یادشان جاودان

لطفاً خاطرات و دلنوشته های خود را برای درج در این صفحه در کادر زیر بنویسید

دلنوشته های قبلی:
, , تهران, قطعه 207, ردیف 197, شماره 64, قطعه 207, ردیف 197, شماره 64, قطعه 207, ردیف 197, شماره 64, قطعه 207, ردیف 197, شماره 64, قطعه 207, ردیف 197, شماره 64
در حال بارگیری نقشه...
مسیریابی
بستن

هدیه به عزیزان

جهت حمایت از مؤسسه خیریه مورد نظر روی تصویر آن کلیک فرمایید

4221594_856.png 1394-11-04_17-14-58.png 3f6379555150e57af450163be10a17d1.png 19_orig.png 1468930738_.png

جستجو در صفحات درگذشتگان